Lasersko graviranje? Pozovite nas!

+381 (0)37 442 558

Materijali - lasersko graviranje

Akril

Akrili su pogodni za rad na Vašem laserskom uređaju. Može se smatrati jednim od najinteresantnijih materijala za rad. Svi akrili su predviđeni za rad laserskim sistemima i mogu se:

GRAVIRATI
SEĆI
OBELEŽAVATI

Zaista neograničeni broj mogućnosti pruža rad na akrilu (kod nas poznat pod trgovačkim nazivom *KLIRIT* ili PLEXSIGLAS). Sečenje slova za firmopisce, izrada natpisnih ploča, kompletnih svetlećih reklama, privezaka za ključeve i svim mogućim oblicima, izrada plaketa za jubileje . . . je deo posla koji može biti izuzetno profitabilan. U kombinaciji sa graverskom plastikom, drvenim pločama, metalnim pločama spremnim za lasersko graviranje, dobro se upotpunjuje, a slike će Vam pomoći da dobijete još neku ideju.

lasersko graviranje vema akril001 lasersko graviranje vema akril002 lasersko graviranje vema akril003 lasersko graviranje vema akril004

Metal

EPILOG LASER – Obeležavanje i markiranje
CO2 laserima moguće je markiranje na inox-u, mesingu ... specijalnom pastom. Mesto koje želimo da markiramo, premažemo pastom. Kada laserski zrak predje preko premazanog mesta, dolazi do sjedinjavanja sa metalom pa je markiranje trajno tj. nije ga moguće skinuti nikakvim hemiskim sredstvima.
Kompanija EPILOG LASER je počela sa proizvodnjom mašine za obeležavanje na metalima pod nazivom FiberMark. Idealan uredjaj za srednje i veće zanatske radnje koji obeležava direktno, bez paste, na nerdjajučem čeliku, sirovom limu, aluminijumu, anodiziranom aluminijumu, mesingu, polikarbonatu, poliuretanu, keramici . . . (preopručujemo FiberMark)

KERN LASER – Sečenje, obeležavanje
Iz KERN LASERA nam dolazi industriska mašina za komotni rad sa limovima. Mogucnost sečenja limova direktno sa računara u bilo kom obliku, brzo i lako, moguća je sa KERN LASEROM. Opcija za tanje limove moguća je već sa snagom od 150 W. Za zaista debele limove do debljine 4,4 mm odlučite se za KERN LASER model HSE/400 W. Obeležavanje je  uspešno i sa samo 50 W (preporučujemo KERN HSE)

NERDJAJUĆI ČELIK

EPILOG LASER – Obeležavanje 
Kao o kod sirovog lima, FiberMark obeležava i nerdjajući čelik (INOX) (preopručujemo FiberMark)

KERN LASER – Sečenje, obeležavanje
Nerdjajući čelik je tvrdji od običnog sirovog lima. Medjutim, KERN LASER već sa 150 W može preseći tanje limove od INOX-a. Sa laserskom cevi od 400 W na modelu HSE, INOX debljine 2,4 mm neće biti problem.  Obeležavanje je  uspešno  sa 50 W (preporučujemo KERN HSE)

ALUMINIJUM

KERN LASER – Sečenje, obeležavanje
Mada se misli da je aluminijum lak a samim tim i mekan materijal, što je i tačno, nije ga lako preseći. Ako vašoj radionici treba sečenje aluminijumskog lima do 2 mm, tu je HSE 400 W, ali ste definitivno zaokružili kompletnu proizvodnju. Obeležavanje je  uspešno  sa 50 W (preporučujemo KERN HSE)

lasersko graviranje vema graverska metal 001 lasersko graviranje vema graverska metal 002 lasersko graviranje vema graverska metal 003 lasersko graviranje vema graverska metal 004 lasersko graviranje vema graverska metal 005

Drvo

Izuzetan materijal za rad na laseru. Veoma popularna je izrada ikona na drvetu. Komad drveta možete seći na laseru, ali mislimo da je produktivnije da to uradi Vaš stolar. Slika ikone sa Vašeg skenera, može biti urađena u rezoluciji većoj od maksimalne rezolucije koju ima Vaš laserski stampač. Postiže se neverovatna brzina izrade slika, a vernost je apsolutnih 100%. Najbolje slike dobićete na vrstama drveta kao što su bukva, orah, hrast, trešnja, jova, mada su i na ostalim vrstama drveta slike jako dobre.

lasersko graviranje vema drvo 001 lasersko graviranje vema drvo 002 lasersko graviranje vema drvo 003 lasersko graviranje vema drvo 004 lasersko graviranje vema drvo 005 lasersko graviranje vema drvo 006 lasersko graviranje vema drvo 007

Staklo

Staklo je vrhunac tehnike koji se može postići sa laserskim mašinama. Staklo je materijal čija se tvdoća meri tvdoćom čelika. Za EPILOG  i KERN laserske uredjaje to ne predstavlja problem. Na ravnom staklu možete gravirati bez ikakvih problema. Svaka slika sa Vašeg monitora biće prenesena na staklo zauvek.

Ali, to nije sve!

Uz pomoć zaista savršenog dodatnog uredjaja sa kojim se jednostavno rukuje, možete gravirati sličice, razne natpise, logo firme Vašeg poslovnog partnera i na staklu okruglog oblika. Na čašama i flašama koje čak i ne moraju biti savršeno okruglog oblika uspećete to veoma lako.

lasersko graviranje vema graverska staklo 001 lasersko graviranje vema graverska staklo 002 lasersko graviranje vema graverska staklo 003 lasersko graviranje vema graverska staklo 004 lasersko graviranje vema graverska staklo 005 lasersko graviranje vema graverska staklo 006

Guma

Pretpostavljamo da Vas guma interesuje u domenu izrade pečata. Na pravoj ste strani, jer laserskom mašinom koju posedujete možete uraditi baš sve što Vaš klijent želi da sadrži njegov pečat. Bilo koja slika, bilo koji tip slova u svim opcijama koje ima Vaš računar, može se preneti na pečatnu gumu, izgravirati i iseći za samo četiri minuta, u finoći do 0,001 inch. Ostaje Vam lepljenje pečata na podlogu koju klijent izabere i naravno naplata. Napominjemo da se mogu raditi i razne vrste dihtunga, ali Vam ovo dajemo samo kao ideju da je sami razradite.

lasersko graviranje vema graverska guma 001 lasersko graviranje vema graverska guma 002 lasersko graviranje vema graverska guma 003 lasersko graviranje vema graverska guma 004

Koža

Koža je materijal koji na laseru možemo gravirati i seći. Na komadima kože, kožnim privescima, tašnama, novčanicima možemo gravirati baš sve od crno-belih oznaka pa do slika u 256 sivih tonova. Izuzetno lepe slike su na koži boje novog vojničkog opasača.

lasersko graviranje vema graverska koza 001 lasersko graviranje vema graverska koza 002 lasersko graviranje vema graverska koza 003

Graverska plastika

Izuzetno profitabilan materijal za rad na laseru. Sve vrste pločica za vrata kuća i stanova pa do velikih spratnih i ulaznih tabli izradjuju se brzinom o kojoj vlasnici mehaničkih graverica mogu samo da sanjaju. Oblik sečemo po želji kupca. Obavezna je upotreba graverske plastike koja nosi oznaku sličnu znaku za visoki napon. Znak odredjuje da li je plastika namenjena laserima ili mehaničkim gravericama.

lasersko graviranje vema graverska plastika 001 lasersko graviranje vema graverska plastika 002 lasersko graviranje vema graverska plastika 003 lasersko graviranje vema graverska plastika 004

Keramika

Keramika je materijal koji dobro prima gravuru. Obično je potrebno da keramika ima neku boju, da bi laser mogao skinuti prvi sloj. Dosta proizvođača nude razne paste za graviranje na keramici, tako da se mogu dobiti gravure u raznim bojama...

Mermer

Mermer je interesantan za rad na laserskim mašinama. Slike koje se rade na mermeru, nijedan drugi uredjaj na svetu ne može preneti vernije sa fotografije na mermer. Slike i tekstove možete raditi kvalitetno i trajno na mermeru sa EPILOG i KERN LASERIMA. Medjutim, ako vam je potrebna veća dubina za ispis slova na nadgrobnim spomenicima onda je KERN LASER Z12 za Vas pravo rešenje. link Z12

lasersko graviranje vema graverska mermer 001 lasersko graviranje vema graverska mermer 002 lasersko graviranje vema graverska mermer 003

O nama

Preduzeće “VEMA” osnovano je 1993. godine. Osnovna delatnost od daleke 1993. godine bila je uvoz robe, uglavnom ručnog alata i instrumenata za ispitivanje struje i strujnih veličina.

2003. godine, posle višemesečnih pregovora sa kompanijom EPILOG LASER Corporation

Opširnije...

Naša lokacija

Kontaktirajte nas

Adresa: Prvomajska 56a, Kruševac, Srbija

Email: vema.els@mts.rs   Tel: +381 37 442 558

Tehnička podrška

Email: vema7@ptt.rs   Tel: +381 37 442 558

Truck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

Storage

Vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper.