Lasersko graviranje? Pozovite nas!

+381 (0)37 442 558

Odlike lasera - lasersko graviranje

Vema lasersko graviranje odlike lasera 001

Laserska cev made in U.S.A. rade kada se CO2 gas u zapečaćenoj cevi uzruja od strane RF energije. LASER emituje optičku energiju u formi nevidljivog infracrvenog zraka koji se može koristiti za graviranje, markiranje i sečenje mnoštva materijala. Postoje velike razlike u zraku stvorenom od različitih laserskih cevi. Slike proizvedene od WAVEGUIDE (talasom vodjeni laseri - EPILOG, KERN LASER) vrhunac su laserske tehnologije. WAVEGUIDE laserske cevi u EPILOGOVIM iKERN laserskim sistemima proizvode najbolji kvalitet zraka u industruji. Sa većim pritiskom CO2 gasa, idealno naštelovanim ogledalima, većom brzinom prekidanja i manjim tunelom, ovi talasasto vodjeni laseri obezbedjuju visoko kvalitetno graviranje i sečenje koje nema ni jedan drugi brend.

Laserska cev MADE IN CHINA radi na sličnom principu sa CO2 gasom, ali su napravljene od stakla i jako podložne lomu. Ove laserske cevi stvaraju ovalno oblikovani zrak koji je nedovoljno stabilan po pitanju struje, niske je brzine prekidanja što se sve odražava na sliku koja nije dovoljno jasna i čista. Uobičajeni vek trajanja ovih laserskih cevi prosečno je deset puta kraći od WAVEGUIDE laserskih cevi.

Vema lasersko graviranje odlike lasera 003Snaga procesiranja - Kao što tehnološke inovacije poboljšavaju sve vidove našeg života, ljudi stalno očekuju povećanje kvaliteta rada lasera. Naša nova procesorska arhitektura daje povećani kvalitet i funkcionalnost. Zajedno sa novom mrežnom funkcionalnošću, EPILOG i KERN linije lasera uvodi 32 - BITNO RISC PROCESIRANJE. Sistem omogućava kopleksno izračunavanje lukova što daje glatke, dobro definisane krivine. Uporedjen sa 8 ili 16 bitnim procesorima, 32 bitni RISC procesor donosi značajne povoljnosti većim radionicama i industrijskoj primeni.

Displej ili kontrolna tabla - Integrišući najnoviju tehnologiju kako bi vam život učinio lakšim, pregledne ekrane EPILOGA i KERNA je lako razumeti, jednostavan je za upotrebu i uistinu predstavlja nešto novo. Pregledajte sve što Vam je potrebno za kontrolu lasera i načinite izmene pritiskom na dugme. Jedinstven pristup u industriji, grafički displej panel je Vaš prozor u mašinu za graviranje. Krećući se kroz poslove koje ste poslali na laser može se menjati brzina, snaga, nameštati zadata početna pozicija i to sve jednim dodirom dugmeta.

Vema lasersko graviranje odlike lasera 004Vema lasersko graviranje odlike lasera 005 Vema lasersko graviranje odlike lasera 006

Vema lasersko graviranje odlike lasera 007Stvarna brzina graviranja - Redizajniranjem našeg celokupnog sistema za kontrolu kretanja sa komponentama najnovije generacije, naš laserje merljivo brži u stvarnoj brzini graviranja nego bilo koji drugi uređaj na tržištu. Vreme je novac. Stvarna mera gravera je koliko vremena mu je potrebno da završi posao. To je kombinacija ubrzanja lasera i njegove maksimalne brzine graviranja. To je stvarna brzina graviranja. Optimizovanjem uzajamnog delovanja motora, ležajeva i elektronike, EPILOGOVI LASERI daju stvarnu brzinu graviranja i do 120 inča u sekundi (oko 3 m/sek). KERN laseri su brži. Maksimalna brzina graviranja kod KERN LASERA je do 150 inča u sekundi (oko 3.8m/sek) Najnovija generacija programa za optimizaciju eliminiše beline, horizontalno i vertikalno, povećavajući vreme uključenosti lasera koje dalje povećava ukupni kapacitet.

Stvarna brzina graviranja kod lasera MADE IN CHINA * je bitno manja. Obično se kreće od 0,6 do 0,9 m/sek. Neki kineski proizvodjači ne navode maksimalnu brzinu graviranja, dok pojedini navode, ali maksimalnu brzinu svesno pretvaraju u milimetre. Recimo, maksimalna brzina graviranja od 0,8 m/sek pišu 800 mm/sek.

Servo i step motori - Visoko delotvorni servo motori obezbeđuju veliku brzinu i veću preciznost od konvencionalnih step motora. Činjenica je da ovi motori ubrzavaju i usporavaju brže od oka. Sa mehaničkom rezolucijom od 1200 tačaka po inču (oko 50 tačaka po milimetru) EPILOG i KERN LASER ugradjuju isključivo SERVO motore koji mogu da prikažu sliku visoke rezolucije u punoj brzini. Viša rezolucija i veća brzina znače kvalitetniji proizvod za manje vremena, pomažući maksimiranju vašeg profita. Drugi industriski standard za visoke performanse industriskih sistema su DC servo motori zatvorenog kalema i brušeni servo motori. Mogućnost motora da se kreću glatko, velikom brzinom je ključna pozicija u proizvodnji predivnih slika koje mogu biti uradjene na EPILOG I KERN laserskim sistemima.

Vema lasersko graviranje odlike lasera 008

Vema lasersko graviranje odlike lasera 009Motori na laserima *made in CHINA* su su STEP motori. Do četiri puta su sporiji od servo motora,više od šest puta jeftiniji a i preciznost im nije baš jaka strana. Laserske cevi i motori su dve najbitnije razlike izmedju laserskih graverica proizvedenih u Kini i Americi. Mogli bi da navedemo barem pedeset ali smatramo da je ovo dovoljno.

 

 

Vema lasersko graviranje odlike lasera 010NeverWear™ ležajevi - EPILOG i KERN LASER ugradjuju NeverWear™ polirane, čelične ležajeve i vođice. Pored obezbeđenja dugog života, NeverWear T ležajevi su superioran izbor za preciznu kontrolu pri visokim brzinama. Nasuprot uobičajeno dostupnim ležajevima, koji zahtevaju rutinsku i skupu zamenu.

  

Vema lasersko graviranje odlike lasera 011Kaiševi - Precizni kaiševi za pokretanje kod EPILOG i KERN LASERA načinjeni od''B'' Kevlara daju najviši nivo preciznosti pozicioniranja i brzine kolica. Superiorne karakteristike kevlara smanjuju istezanje i izobličavanje kaiša dajući mu dug vek. Koristeći kaiševe dvostruke širine omogućeno je precizno pozicioniranje pri velikim brzinama. Bez održavanja, kaiševi su dizajnirani za dugotrajan rad.

Vema lasersko graviranje odlike lasera 012Sočiva i ogledala - ZnSe sočiva industrijskog kvaliteta i jednorodna silicijumska ogledala deklarisana na preko 500 W su integralni deo Epilog Crystal Clear optičkog sistema. Održavajući lasersku optiku čistom i podešenom je suština EPILOG I KERN Crystal Clear T optičkog sistema i počinje sa lako dostupnim ogledalima koja se mogu lako ukloniti i zameniti bez uticaja na podešenost snopa. Propustljiv ZnSe prozor odvaja lasesku cev od mesta graviranja obezbeđujući čisto okruženje bez potrebe za održavanjem.

 

Vema lasersko graviranje odlike lasera 013Pokazivač crvenom tačkom - Diodni pokazivač sa crvenom tačkom je standardna karakteristika EPILOGOVIH i KERN LASERA koja daje vidljiv crveni laserki snop koji obezbeđuje tačno i vidljivo pozicioniranje preko cele radne površine. Kada se koristi sa X-Y koordinatama prikazivim na grafičkom displeju, crveni tačkasti pokazivač je idealan za tačno pozicioniranje na nepravilnim objektima. Pokazivač se, takođe, može koristiti kao vizuelni alat za predpozicioniranje pre uključivanje CO2 lasera.

 

EPILOG I KERN su proizvodjači laserskih sistema koji ugradjujuLINEARNE ČITAČE u svaki model koji proizvode. Dugo korišćeni u industriskoj proizvodnji kao jedan od najpreciznijih metoda za odredjivanje pozicije. LINEARNI ČITAČI obezbedjuju kritično vreme sihronizacije sa sistemom za kretanje radi ispaljivanja laserskog zraka i obezbedjuju svežu i čistu sliku pri velikim brzinama.

Vema lasersko graviranje odlike lasera 014

O nama

Preduzeće “VEMA” osnovano je 1993. godine. Osnovna delatnost od daleke 1993. godine bila je uvoz robe, uglavnom ručnog alata i instrumenata za ispitivanje struje i strujnih veličina.

2003. godine, posle višemesečnih pregovora sa kompanijom EPILOG LASER Corporation

Opširnije...

Naša lokacija

Kontaktirajte nas

Adresa: Prvomajska 56a, Kruševac, Srbija

Email: vema.els@mts.rs   Tel: +381 37 442 558

Tehnička podrška

Email: vema7@ptt.rs   Tel: +381 37 442 558

Truck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

Storage

Vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper.